Fem Xarxa

Xarxa d’acollida de Barcelona

La Xarxa d’Acollida de Barcelona està integrada per un conjunt de 85 entitats sense ànim de lucre que proporcionen informació i/o assessorament a persones nouvingudes amb l’objectiu de promoure’n l’autonomia personal i la integració social, alhora que es prova d’aconseguir una cohesió social més efectiva del conjunt de la ciutadania. Les entitats de la Xarxa d’Acollida proporcionen informació i/o assessorament a persones nouvingudes en els àmbits següents: tràmits administratius, assessorament legal, formació i/o inserció laboral, classes de llengua, sessions de coneixement de l’entorn, salut, atenció social, atenció psicològica i educació no formal. La Formiga forma part del grup de treball de la Coordinadora de la Llengua

Coordinadora d’entitats del Poble Sec

La Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, fundada el 1989, és la federació que aplega a la gran majoria de les entitats i associacions del barri del Poble-sec de Barcelona, sumant al voltant de 80 organitzacions. Coordina entitats, ofereix serveis i impulsa activitats al llarg de l’any per ajudar a millorar la qualitat de vida del conjunt dels ciutadans i molt especialment d’aquells associats en les entitats que formen la Coordinadora d’Entitats de Poble-sec.
 

Poble-sec per a tothom

Poble-Sec per a tothom agrupa el conjunt de projectes socials impulsats des de la Coordinadora d’Entitats del Poble-Sec, que tenen la finalitat d’afavorir la convivència al barri i treballar per la inclusió social. Neix fruit de l’esforç de persones i entitats que observen la necessitat d’impulsar i realitzar un treball comunitari al Poble-sec, per ajudar a cobrir mancances que podrien generar una forta problemàtica social, potenciant la participació ciutadana i el treball en xarxa.